Obec Rybitví

Obsah stránky

Souhn sportovních událostí léta 2016

BABA CUP 2016

 

Dne 3. 9. 2016 se v obci Rybitví uskutečnil již třetí ročník tenisového turnaje dvojic žen pod názvem BABA CUP. Počasí se přizpůsobilo tenisovým potřebám a bylo tedy příjemně pod mrakem, rtuť teploměru se zastavila na ideálních 25 stupních a nezaskočily nás ani žádné nečekané dešťové přeháňky. Počasí bylo tedy první předzvěstí výborných tenisových výměn.

Turnaje se zúčastnilo 12 zástupkyň něžného pohlaví, nejen místní patriotky, ale zavítalo i pár přespolních účastnic. Rozlosování dvojic i letos proběhlo systémem nasazených a nenasazených hráček. Tím se vytvořily velice vyrovnané tenisové dvojice ve složení – Dominika Černá – Alena Řeháková, Miroslava Berková – Karolína Brandejsová, Lenka Šlechtová – Petra Šavrdová, Monika Hůlková – Marcela Opltová, Eva Šmeralová – Lucie Šťastná a Šárka Černá – Helena Škuligová.

Systém turnaje nastolil vzájemné zápasy mezi všemi dvojicemi. Boje to byly skutečně velice vyrovnané, spousta zápasů skončila až tiebreakem. Pro letošní prvenství si po sáhnutí na úplné dno nakonec došly Šárka Černá s Helenou Škuligovou.

 

Konečné pořadí je následovné:

 

1. místo           Šárka Černá – Helča Škuligová

2. místo           Evča Šmeralová – Lucka Šťastná

3. místo           Monča Hůlková – Máca Opltová

4. místo           Lenďa Šlechtová – Péťa Šavrdová

5. místo           Domča Černá – Ála Řeháková

6. místo           Mirka Berková – Kája Brandejsová

 

Všem účastnicím bych ráda složila poklonu za předvedené výkony, popřála brzké uzdravení z drobných úrazů a zdravotních indispozic, poděkovala za příjemně prožitý sportovní den a za nezapomenutelné večerní posezení, kde se rozebraly nejen zážitky z turnaje, ale jak už to tak v dámském klubu chodí, nezapomnělo se i odrodit, odkojit, atd…

Za úspěšný a hladký průběh turnaje bych chtěla poděkovat sponzorům, mj. Obci Rybitví, Láďovi Vrtáčkovi, Evě Šmeralové, Petře Čechové, Petře Šavrdové, Aleně Řehákové, Lence Šlechtové a Helence Škuligové,  kteří poskytli finanční a věcné dary pro všechny účastnice turnaje.

                    

                                                                   

            Organizátorka turnaje                        Šárka Černá

 

 

 

BIKINY CUP 2016

 

Již druhým rokem se poslední srpnový víkend uskutečnil turnaj v ryze dámském plážovém volejbale – BIKINY CUP. Počasí bylo jako na objednávku – nebe bez mráčků, rtuť teploměru dosahovala k třiceti stupňům a už jen to moře chybělo...

I přesto, že se jedná o výhradně dámský turnaj, hrozilo, že bude muset do bikin i jeden zástupce mužského pohlaví. Po velmi dramatických okolnostech, kdy na poslední chvíli z rodinných a zdravotních důvodů odřekly svou účast 3 přihlášené závodnice, zbyl tudíž lichý počet závodnic. Nakonec vše dobře dopadlo a turnaje se zúčastnilo 8 z valné části místních sportovních nadšenkyň, které neváhaly si odskočit od plotny a předvést svá dokonalá těla na „rybitevské pláži“.

Rozlosování dvojic bylo do poslední chvíle pro všechny překvapením, neboť tréninkové výkony všech zúčastněných byly velice vyrovnané a účastnice tak nebyly rozděleny na nasazené a nenasazené. Stylem hromadného překvapení vznikly následující dvojice: : Jana Chválová – Karolína Brandejsová, Marcela Opltová – Stáňa Zdarsová ml., Dominika Černá – Monika Matějková a Šárka Černá – Marie Josková.

Všechny dvojice sehrály zápasy na dva sety systémem každý s každým. Po konečném sečtení bodů zvítězilo divoké mládí v podání Dominiky Černé s ostřílenými zkušenostmi Moniky Matějkové. Pořadí dvojic je následující:

 

1. místo           Dominika Černá – Monika Matějková

2. místo            Šárka Černá – Marie Josková

3. místo            Marcela Opltová – Stanislava Zdarsová ml.

4. místo            Jana Chválová – Karolína Brandejská

 

           

 Všem zúčastněným hráčkám bych ráda složila velkou poklonu. Zápasy byly velmi vyrovnané a žádná z účastnic se za své volejbalové výkony rozhodně nemusela stydět. Děkuji všem za účast na dalším ročníku a za velice důstojné zakončení letošních prázdnin.

Za úspěšný průběh turnaje mé díky patří sponzorům, mj. Obci Rybitví a Láďovi Vrtáčkovi, kteří poskytli finanční a věcné dary pro všechny účastnice turnaje.

                     

                                                                      

            Organizátorka turnaje                        Šárka Černá

 

 

 

DOUBLE BLACK CUP 2016

 

Jak je již dlouholetou tradicí, začátkem srpna se koná tenisový turnaj dvojic DOUBLE BLACK CUP pod záštitou manželů Černých. Letos tomu nebylo jinak a dne 6. 8. 2016 se uskutečnil již 16. ročník.

Každoročně vedle ostřílených matadorů turnaje se v listině účastníků objeví i nějaké nové jméno. Vzhledem k tomu, že průměrný věk účastníků dávno překročil čtyřicítku, snaží se organizátoři dát prostor i mladým tenisovým nadějím. V letošním roce se tak do nominace dostal i náctiletý Vojtěch Berka, který se hned nesmazatelně zapsal do dějin turnaje…

Počasí se letos podařilo objednat znamenitě a hráčům tak nevznikl prostor pro případné výmluvy na nepřízeň počasí. Předvedené sportovní výkony byly tedy skutečně odrazem přirozeného umu, výsledkem nesčetných hodin strávených na kurtu či mírou neovladatelné nervozity…

Losování hráčů se nadále drží zavedeného systému nasazených a nenasazených hráčů. Tímto způsobem se vytvoří velice vyrovnané dvojice a dochází tak ke zkvalitňování samotného turnaje. Každá dvojice má tudíž šanci získat krásnou, patriotem turnaje ručně vyrobenou, putovní trofej zlaté rakety se záznamy vítězů všech předešlých ročníků a navíc si každý odnese mj. i sošku tenisty do své soukromé síně slávy.

Tuto výsadu si letos nakonec vybojoval právě benjamínek turnaje Vojtěch Berka v páru s Jaroslavem Ardeltem, kteří zvítězili nad duem Tomáš Bořil a Ludva Kopecký.

Samozřejmě si pochvalu zaslouží všechny dvojice, neboť předvedly fantastické výměny, jež běžně vídáme na prestižních světových turnajích…

Velké poděkování patří věrným fanouškům a v neposlední řadě sponzorům turnaje, mj. Obci Rybitví, Petru Kabeláčovi, Láďovi Vrtáčkovi, Martinu Ardeltovi, Petru Volkovi, Petru Průšovi, Petru Duškovi, Tomáši Berkovi a Janě Kudlové z restaurace Sport Bar Jiskra, kteří poskytli finanční a věcné dary pro všechny účastníky turnaje.

Všem účastníkům děkujeme za vzornou přípravu, za bezvadné výkony, za příjemně strávený sportovní den a za neméně příjemně strávený večer, který zakončil tento letošní úspěšný ročník.

Příští rok se budeme opět těšit na viděnou!!

                   

                                                                   

            Organizátoři a patrioti turnaje                       David a Šárka Černých

 

Datum a čas: 17.10.2016 16:04
Napsal: Petr Lupínek
Kategorie: Kulturní akce

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Oddíl postranní lišty

Poslední hlášení rozhlasu
Hlášení ze dne 29.02

Dispečink Synthesia, a.s.- Explosia, a. s. nahlásila na 29. 2. 2024 od 8:00 zkušební střelby, velké rány. Konec v 16:00.

Přečíst celé hlášení >

Oddíl postranní lišty

Patička stránky