Obec Rybitví

Obsah stránky

Olympijský park Pardubice 2016

 

Zahajovací ceremoniál odstartuje 5. srpna 2016 ve 20:16 hodin u fontánky na třídě Míru, odkud se průvod za doprovodu tanečnic a kolostrojů vydá k Zelené bráně, Tyršovým sadům a svou cestu zakončí v parku Na Špici. Kromě průvodu se však můžete těšit také na známá jména. Svou účast na zahajovacím ceremoniálu již potvrdila řada významných sportovních osobností.


Dorazí například bývalý hokejový brankář a člen Síně slávy českého hokeje Dominik Hašek, dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová, bývalý československý atlet Imrich Bugár, basketbalista Jiří Welsch, bývalý basketbalista Jaroslav Kantůrek, bývalí hokejisté Vladimír Martinec a Dušan Salfický, bikrosařka Aneta Hladíková, paralympijská reprezentantka v plavání Tereza Diepoldová či bývalý reprezentant v běhu na lyžích Martin Koukal.

A co na vás ve zbylých šestnácti dnech čeká? Každý den bude pro ty nejčilejší připravena ranní rozcvička, která bude začínat v 8 hodin v parku Na Špici. Od 9 do 16 hodin budete mít možnost vyzkoušet různé sporty pod odborným dohledem. Ten bude zajištěn zkušenými trenéry ze zapojených sportovních klubů. Symbolicky uzavírat aktivní sportoviště pak bude každý den workshop capoeiry, u kterého si protáhnete tělo a naučíte se i něco z tohoto typicky brazilského umění. Po 16. hodině pak budou v některých sportovních disciplínách následovat exhibiční turnaje.
Do projektu se zapojilo přibližně 70 místních i regionálních sportovních klubů. V srdci dění, tedy v parku Na Špici, si během dne vyzkoušíte například míčové hry, prvky ze sportovní gymnastiky, judo a další bojové sporty. Čeká vás i golf, lukostřelba nebo nízké lanové překážky. Další disciplíny naleznete i jinde - v areálu letního stadionu, na zámku, tenisových kurtech TK Pernštýn či v Tyršových sadech, které budou patřit relaxaci a orientačnímu běhu. U Labe a Chrudimky se budou konat ukázky a závody v triatlonu, dálkovém plavání, potápění a zároveň se zde budou nacházet stanoviště pro kanoistiku, jachting, paddleboarding a veslování. Pokud byste si rádi vyzkoušeli něco nového, nyní budete mít jedinečnou příležitost. Součástí programu budou totiž i méně známé disciplíny, jako kin-ball nebo crossminton.
Sportem ožije krátce také třída Míru. 12. až 14. srpna dostane část pěší zóny speciální běžecký povrch, na němž se odehrají vybrané atletické disciplíny. Pořadatelé nezapomněli ani na příznivce in-line bruslení. V rámci programu Olympijského parku Pardubice 2016 se v neděli 14. srpna od 20:30 hodin budou moci vyznavači in-linů projet po pardubických silnicích během akce Pardubice na bruslích. Tentokrát se však bude jednat o netradiční vyjížďku v maskách, o takový karneval na bruslích v duchu brazilského Ria.

Pestrý bude také kulturní program, například Zámek Pardubice ožije festivaly i koncerty

Hlavní pódia, na nichž se bude hudební kulturní program převážně odehrávat, budou v parku Na Špici, na zámku i třídě Míru. U Tyršových sadů najdete Happy Season stage, na které se budou konat nejen animační programy pro děti. Velkou zajímavostí zde totiž bude i soutěž regionálních kapel.
Pardubický zámek se například od 4. do 7. srpna připojí svým divadelním festivalem Pernštejn(l)ove, poté bude od 8. do 11. srpna hostit netradiční Skateboarding na zámku, jehož součástí budou workshopy i exhibice. V podvečer 12. srpna se můžete těšit také Zápas v divadelní improvizaci Paleťáci vs. Česká republika a v sobotu 13. srpna zde budou vystupovat Please the Trees nebo kapela Trdlo.
Doprovodný kulturní program najdete i na dostihovém závodišti, které například 13. srpna ožije americkým festivalem s názvem Friends Fest.
Unikátní Výstavu o sportu nabízí už od 23. června až do konce letních prázdnin Galerie města Pardubic na Příhrádku. Na hlavním pardubickém bulváru – třídě Míru - se 6. a 7. srpna těšte na program plný hudby, tance a dobrého jídla inspirovaný kulturou Latinské Ameriky, takzvaný Latino fest, který pořádá Kulturní centrum Pardubice.
Závěrečný ceremoniál bude v režii Komorní filharmonie Pardubice. V neděli 21. srpna se historické centrum, respektive Pernštýnské náměstí, rozezní jejím slavnostním open-air koncertem. Repertoárem můžete oslavit nejen vítězství našich sportovců, ale naleznete v něm i odkaz k historickým událostem tohoto dne.
Na našem webu v sekci Olympijský park Pardubice 2016 si navíc můžete stáhnout průvodce OPP 2016.  Další podrobnosti zjistíte také na webu www.olympijskeparky.cz nebo na facebookovém profilu Olympijský park Pardubice 2016.

 

Datum a čas: 03.08.2016 16:51
Napsal: Petr Lupínek
Kategorie: Pozvánky

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Oddíl postranní lišty

Poslední hlášení rozhlasu
Hlášení ze dne 29.02

Dispečink Synthesia, a.s.- Explosia, a. s. nahlásila na 29. 2. 2024 od 8:00 zkušební střelby, velké rány. Konec v 16:00.

Přečíst celé hlášení >

Oddíl postranní lišty

Patička stránky