Obec Rybitví

Obsah stránky

Plechovky do žlutých kontejnerů !!

Jak jsme vás již v létě informovali, od 1.7.2020 společnost SmP-Odpady a.s. zavádí na všech svých svozových trasách plastového odpadu tzv. tříkomoditní sběr recyklovatelných odpadů!

Občan může odložit veškeré plechové a hliníkové obaly do žlutých kontejnerů společně s plasty a nápojovými kartony.

 

Z dopisu výkonného ředitele SmP-Odpady a.s., Ing, Strouhala:

 

Nabízíme tím našim zákazníkům jedinečnou možnost bez jakéhokoliv úsilí, nebo dalších nákladů, třídit kovové obaly v rámci žlutých nádob na plasty.

Již od roku 2007 je možné do žlutých kontejnerů společně s plasty ukládat i nápojové kartony (tetrapakové krabice od mléka, džusů, vína…).

Od července tedy přibude třetí komodita, kovové obaly. Kovové obaly zahrnují kovové obaly od nápojů a plechovky od potravin.

Tyto obaly nesmí být znečištěny zbytky potravin a chemickými látkami.

V praxi to znamená, že občan může odložit veškeré plechové a hliníkové obaly do žlutých kontejnerů společně s plasty a nápojovými kartony. Odpad z těchto žlutých kontejnerů putuje následně na třídící linky, kde se roztřídí na jednotlivé komodity. Ty najdou uplatnění jako vstupní surovina k další recyklaci. Ostatní kovy jako například staré hrnce nebo různé kovové výrobky je třeba předat na separační dvůr nebo do sběrny druhotných surovin.

Kontejnery budou v následujících týdnech doznačeny samolepkou informující o možnosti ukládání kovových obalů do žlutých kontejnerů a sběrná síť bude tedy okamžitě k dispozici všem občanům s doposud obvyklou donáškovou vzdáleností.

Věříme, že nový systém třídění kovových obalů si najde brzy mnoho příznivců a přispěje k ještě lepšímu využívání odpadů jako surovin pro recyklaci.

S pozdravem

Ing. Jiří Strouhal

výkonný ředitel SmP-Odpady a.s.

Datum a čas: 07.01.2021 10:02
Napsal: Petr Lupínek
Kategorie: Ostatní

Obsah postranní lišty

Důležité oznámení
Upozorňujeme, že se v současné době objevují v naší obci firmy, které nabízí kontrolu a čistění komínu a plynových kotlů, zároveň se ve schránkách objevily i letáčky k této akci. Buďte prosím velice obezřetní při podpisu jakéhokoliv dokumentu, který podepisujete, vždy si pečlivě vše prostudujte, než cokoliv podepíšete!

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Oddíl postranní lišty

Poslední hlášení rozhlasu
Hlášení ze dne 24.04

Dispečink Synthesia, a.s.- Univerzita Pardubice nahlásila na 24. 4. 2024 od 10:00 do 16:00 zkušební střelby, střední rány

Přečíst celé hlášení >

Oddíl postranní lišty

Patička stránky