Obec Rybitví

Obsah stránky

Souhrn sportovních událostí léta 2015

BABACUP


Dne 5. 9. 2015 se v obci Rybitví uskutečnil druhý ročník tenisového turnaje dvojic žen pod názvem BABACUP. Počasí se přizpůsobilo tenisovým potřebám  a bylo tedy příjemně pod mrakem, žádné překvapení v podobě nečekaných dešťových přeháněk. Nebyl zde tudíž prostor pro žádné výmluvy a všechny účastnice musely tedy předvést bezvadný sportovní výkon. Turnaje se zúčastnilo 8 zástupkyň něžného pohlaví, nejen místní patriotky, ale zavítalo i pár přespolních účastnic. Rozlosování dvojic letos proběhlo systémem nasazených a nenasazených hráček. Tím se vytvořily velice vyrovnané tenisové dvojice ve složení – Šárka Černá – Alena Řeháková, Dominika Černá – Marcela Opltová,  Petra Šavrdová -  Lenka Šlechtová a Eva Šmeralová – Mirka Berková. Boje o letošní tenisové královny tomu skutečně odpovídaly.   

Systém turnaje nastolil vzájemné zápasy mezi všemi dvojicemi.  Dle uhraného pořadí poté sehrály utkání dvojice na prvním a třetím místě a dvojice na druhém a čtvrtém místě. Vítězové těchto zápasů spolu sehráli finále a poražené dvojice svedly zápas o třetí místo. Jen těsně pod stupni vítězů nakonec skončila dvojice Šárka Černá - Alena Řeháková, třetí místo vybojovaly Dominika Černá – Marcela Opltová, stříbrnou dvojicí byly Petra Šavrdová s Lenkou Šlechtovou a vítězkami letošního ročníku se stala dvojice Eva Šmeralová s Mirkou Berkovou. Všem účastnicím bych ráda složila poklonu za předvedené výkony a poděkovala za příjemně prožitý sportovní den.

Za úspěšný a hladký průběh turnaje bych ráda poděkovala svému muži, který se postaral o bezvadné technické zázemí turnaje, a v neposlední řadě děkuji i sponzorům, mj. obci Rybitví, Láďovi Vrtáčkovi, Evě Šmeralové, Lence Šlechtové, manželům Šavrdovým, kteří poskytli finanční a věcné dary pro všechny účastnice turnaje.

                  

             Organizátorka turnaje                        Šárka Černá

 

 

BIKINY CUP

 

Poslední srpnovou neděli se v Rybitví uskutečnil historicky první ročník turnaje v dámském plážovém volejbale – BIKINY CUP. Počasí bylo jako na objednávku – nebe bez mráčků, rtuť teploměru už neměla ani kam stoupat, jen to moře chybělo k dokonalé iluzi pohodových mořských radovánek.

Turnaje se zúčastnilo 10 z valné části místních sportuchtivých nadšenkyň, které ani minutu neváhaly si odskočit od plotny a předvést svá dokonalá těla na „rybitevské pláži“. Rozlosování dvojic bylo do poslední chvíle pro všechny překvapením, neboť tréninkové výkony všech zúčastněných byly velice vyrovnané a účastnice tak nebyly rozděleny na nasazené a nenasazené. Rukou osudu tak vznikly tyto dvojice : Šárka Černá – Jana Štorková, Dominika Černá – Eva Šmeralová, Petra Čechová – Stáňa Zdarsová, Marcela Opltová – Jana Chválová, Kamila Forgáčová – Monika Matějková.

Všechny dvojice sehrály zápasy na dva sety systémem každý s každým. Po konečném sečtení bodů se umístily dvojice v následujícím pořadí:

 

5. místo            Petra Čechová – Stáňa Zdarsová,

4. místo            Dominika Černá – Eva Šmeralová,                   

3. místo            Kamila Forgáčová – Monika Matějková,

   

tím nejtěsnějším rozdílem jednoho bodu se na stříbrné příčce umístila dvojice:

 

2. místo            Marcela Opltová – Jana Chválová

 

            a letošními vítězkami se staly:

 

           1. místo          Šárka Černá – Jana Štorková

 

 

           

 Všem zúčastněným hráčkám bych ráda složila velkou poklonu, neboť v tak horkém slunečném počasí šlo zejména o vítězství morální.  Ale i přesto se žádná z hráček nevzdala bojů o nejvyšší příčky a za své volejbalové výkony se rozhodně nemusely stydět. Děkuji všem za účast na prvním ročníku a za velice příjemně prožitou poslední prázdninovou neděli.

Za úspěšný průběh turnaje musím v neposlední řadě poděkovat svému muži     vytvořením bezvadného zázemí a dále sponzorům, mj. obci Rybitví a Láďovi Vrtáčkovi, kteří poskytli finanční a věcné dary pro všechny účastnice turnaje

                    

            Organizátorka turnaje                        Šárka Černá

 

 

 

DOUBLE BLACK CUP

 

Jak je již dlouholetou tradicí, začátkem srpna se koná tenisový turnaj dvojic DOUBLE BLACK CUP pod záštitou manželů Černých. Letos tomu nebylo jinak  a dne 8. 8. 2015 se uskutečnil již 15. ročník. Vždy jsou nejdříve osloveni loňští účastníci a poté se počet hráčů doplňuje z dalších zájemců. Tímto způsobem v každém ročníku přivítáme pár natěšených nováčků.

Počasí letos nezavdalo důvod k obavám, jak jsme na to byli zvyklí z pár posledních ročníků, tudíž nervozita mohla panovat jen z předvedených  sportovních výkonů.

Losování hráčů se nadále drží zavedeného systému nasazených a nenasazených hráčů. Tímto způsobem se vytvoří velice vyrovnané dvojice a dochází tak ke zkvalitňování samotného turnaje. Každá dvojice má tudíž šanci získat krásnou, patriotem turnaje ručně vyrobenou, putovní trofej zlaté rakety se záznamy vítězů všech předešlých ročníků a navíc si každý odnese mj. i sošku tenisty do své soukromé síně slávy.

Tuto výsadu si letos nakonec vybojovala dvojice Tomáš Černík – Tomáš Zdarsa, kteří zvítězili nad duem Martin Ardelt – Tomáš Čepčář.

Samozřejmě si pochvalu zaslouží všechny dvojice, neboť předvedly fantastické výměny, jež běžně vídáme na prestižních světových turnajích…  J

Velké poděkování patří věrným fanouškům a v neposlední řadě sponzorům turnaje, mj. Obci Rybitví, Petru Průšovi, Martinu Ardeltovi, Láďovi Vrtáčkovi, Petru Kabeláčovi, Radku Peterkovi, kteří poskytli finanční a věcné dary pro všechny účastníky turnaje.

Všem účastníkům děkujeme za vzornou přípravu, za bezvadné předvedené výkony, za příjemně strávený sportovní den a příští rok se budeme těšit na viděnou.

                                                                           

            Organizátoři turnaje                           David a Šárka Černých

 

 

 

WALDALON

 

 

 

 

 

RYBITEVSKÝ HRANOLEK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Datum a čas: 21.10.2015 16:53
Napsal: Petr Lupínek
Kategorie: Ostatní

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Oddíl postranní lišty

Poslední hlášení rozhlasu
Hlášení ze dne 29.02

Dispečink Synthesia, a.s.- Explosia, a. s. nahlásila na 29. 2. 2024 od 8:00 zkušební střelby, velké rány. Konec v 16:00.

Přečíst celé hlášení >

Oddíl postranní lišty

Patička stránky