Obec Rybitví

Obsah stránky

Výlov Bohdanečského rybníka 2016

 

Rybniční hospodářství Lázně Bohdaneč vás zve na tradiční výlov Bohdanečského rybníka, který se koná v pátek 28. října od osmi do patnácti hodin a v sobotu 29. října od osmi do dvanácti hodin.

Prodej čerstvých ryb bude probíhat oba dva dny. Na hrázi můžete v pátek i v sobotu ochutnat tradiční rybí speciality z udírny či grilu, rybí polévku, piva z minipivovaru Mordýř či regionální speciality.

Tradiční doprovodnou akcí je loučení s ptáky, pozorování a přednáška Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky, regionálního pracoviště Východní Čechy na Polákově poloostrově – pouze v pátek 28.10.

Spolu s AOPK ČR budete rovněž moci navštívit vůbec poprvé na výlovu prezentaci Lesů České republiky. Zajímavý program pro děti a dospělé zahrnuje poznávání ptactva, chytání a určování ryb, rukodělnou dílnu, prezentaci a povídaní „Život ve vodě“ a další doplňkové aktivity – pouze v pátek 28.10.

V pátek můžete rovněž navštívit prezentaci Střední školy rybářské a vodohospodářské Jakuba Krčína z Třeboně. Žáci školy vám předvedou ukázky zpracování a filetování ryb – pouze v pátek 28.10.

Mimořádnou akcí je prezentace klubu Roty Nazdar k připravované rekonstrukci rádiového spojení paraskupiny Silver A nazvané „Libuše volá Londýn 2017“ k jeho 75.výročí. Rekonstrukce rádiového spojení proběhne začátkem léta 2017, ale návštěvníci budou moci vidět technické vybavení připravené pro tuto rekonstrukci již letos. Sídlo naší společnosti v Lázních Bohdanči se stalo v roce 1942 záložním místem vysílání této mimořádně významné paraskupiny a vedení rybniční správy tehdy zahynulo pro svoji aktivní účast v odboji a podpoře Silver A. Připomenutí tohoto významného nadcházejícího výročí, které je přímo spjato s vypálením obce Ležáky, patří jak k historii naší firmy i regionu a na výlov bezpochyby patří. Uvidíte radiosoupravu Libuši, vybavení londýnské vojenské rádiové ústředny či operačního materiálu paraskupiny (padák, kombinéza, zbraně…) – pouze v pátek 28.10.

Těšíme se na vaši návštěvu.

www.pernstejnskykapr.cz

 

Datum a čas: 19.10.2016 14:56
Napsal: Petr Lupínek
Kategorie: Pozvánky

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Oddíl postranní lišty

Poslední hlášení rozhlasu
Hlášení ze dne 29.02

Dispečink Synthesia, a.s.- Explosia, a. s. nahlásila na 29. 2. 2024 od 8:00 zkušební střelby, velké rány. Konec v 16:00.

Přečíst celé hlášení >

Oddíl postranní lišty

Patička stránky